Welkom bij Mesologie praktijk Els Schrijen

Maak een afspraak

Consult

Kennis maken met de mesologie, een nog jonge geneeskunde met eeuwenoude inzichten.

Er is geen doorverwijzing nodig van uw huisarts om een afspraak te maken.

Wilt u een afspraak maken of zijn er vragen, neem dan contact op via telefoonnummer 0622020439 of mail naar mesoloogelsschrijen@gmail.com

Na het maken van een afspraak krijgt u een vragenlijst thuis gestuurd waarin gevraagd wordt naar uw medische voorgeschiedenis, medicijngebruik, klachten, etc. De formulieren worden vóór het consult terug gestuurd, zodat wij die samen tijdens het eerste consult kunnen doornemen en uitwerken.

De consulten duren ongeveer één uur. De kosten bedragen 95 euro en dienen na het consult per pin of contant te worden betaald. Een toenemend aantal verzekeraars vergoedt mesologische consulten geheel of gedeeltelijk via een aanvullende ziektekostenverzekering. Deze vergoeding is afhankelijk van de dekking van de verzekering (klik voor vergoedingen).

Tarieven
Bedragen worden aansluitend aan ieder consult per pin of contant voldaan.
Een mesologisch consult bedraagt 95,-

Bij verhindering:
Meld dit uiterlijk 24 uur van tevoren. Elk consult wordt volledig in rekening gebracht bij afzegging of verhindering binnen 24 uur voorafgaande aan het consult.

Verder onderzoek kan inhouden:
1. Lichamelijk onderzoek
2. Tong- en pols diagnostiek (volgens Ayur veda en TCM)
3. EFD meting (Dit is een meting aan ongeveer 180 acupunctuurpunten op handen en voeten, om te kijken of je organen en orgaansystemen in functie zijn.)
4. Medicijnen en voedingsstoffen (Deze kunnen op het lichaam gemeten worden om te kijken of deze een positieve invloed of een negatieve invloed hebben op uw gezondheid.)

Behandelplan
Door middel van de EFD meting kan ik meten of het behandelplan bij u wel of niet gaat aanslaan. Het behandelplan houdt in dat u ayurvedische of chinese kruiden, homeopathische middelen of advies over uw levensstijl of voeding krijgt. Dit wordt steeds aangepast aan uw persoonlijke behoeften om uw lichaam weer in balans te brengen. Wanneer uw klacht andere zorg nodig heeft, wordt u doorverwezen naar de daarvoor aangewezen specialist.

Na ongeveer 6 weken volgt er een herhalingsconsult, waarin gekeken wordt naar het effect van het behandelplan. En zo nodig wordt het behandelplan aangepast of uitgebreid. Meestal is een gemiddelde van 3 à 4 consulten genoeg.

Valt u in de categorie 0 tot 4 jaar4 tot 12 jaar12 jaar tot 18 jaar of bent u volwassen? Klik op de juiste categorie om het juiste intakeformulier te downloaden. En download hier het toestemmingsformulier voor minderjarigen en het toestemmingsformulier voor volwassenen.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Mesologie

Iedereen wil in het dagelijks leven professioneel en kundig geholpen worden en is op zoek naar de beste kwaliteit, vooral kwaliteit van leven. Soms belemmert ons lichaam ons om die dingen te doen die wij graag willen doen in ons werk of thuis in onze vrije tijd. Hierbij kan mesologie een uitkomst bieden....

Lees meer

Doelgroep

Mesologie is voor iedereen zowel jong als oud, iedereen die bewust met zijn gezondheid bezig wil zijn. Mesologie kan zowel preventief als curatief worden ingezet. Veel mensen hebben last van langdurige of regelmatig terugkerende klachten, soms is het moeilijk om de oorzaak van de klachten te achterhalen....

Lees meer

Consult

Na het maken van een afspraak krijgt u een vragenlijst thuis gestuurd waarin gevraagd wordt naar uw medische voorgeschiedenis, medicijngebruik, klachten, etc. De formulieren worden vóór het consult terug gestuurd, zodat wij die samen tijdens het consult kunnen doornemen en uitwerken....

Lees meer