Spring naar inhoud

Consult

Kennis maken met de mesologie, een nog jonge geneeskunde met eeuwenoude inzichten.

Er is geen doorverwijzing nodig van uw huisarts om een afspraak te maken.

Wilt u een afspraak maken of zijn er vragen, neem dan contact op via telefoonnummer 0622020439 of mail naar mesoloogelsschrijen@gmail.com

Na het maken van een afspraak krijgt u een vragenlijst thuis gestuurd waarin gevraagd wordt naar uw medische voorgeschiedenis, medicijngebruik, klachten, etc. De formulieren worden vóór het consult terug gestuurd, zodat wij die samen tijdens het consult kunnen doornemen en uitwerken.

Het eerste consult duurt ongeveer een uur, ook de vervolg consulten zullen ongeveer één uur duren. De kosten bedragen 95 euro en dienen na het consult per pin of contant te worden betaald. Een toenemend aantal verzekeraars vergoedt mesologische consulten geheel of gedeeltelijk via een aanvullende ziektekostenverzekering. Deze vergoeding is afhankelijk van de dekking van de verzekering. ( klik voor vergoedingen )

Tarieven
Bedragen worden aansluitend aan ieder consult per pin of contant voldaan.
Per 01-01-2016 zijn de tarieven in euro’s :

– Consult mesologie : 95,00

Bij verhindering:
Meld dit uiterlijk 24 uur van tevoren. Elk consult wordt volledig in rekening gebracht bij afzegging of verhindering binnen 24 uur voorafgaande aan het consult.

Verder onderzoek kan inhouden:
1. Lichamelijk onderzoek
2. Tong- en pols diagnostiek (volgens Ayur veda en TCM)
3. EFD meting.

Meting aan ongeveer 180 acupunctuurpunten op handen en voeten, om te kijken of je organen en orgaansystemen in functie zijn.

4. Medicijnen en voedingsstoffen kunnen op het lichaam gemeten worden om te kijken of deze een positieve invloed of een negatieve invloed hebben op uw gezondheid. Zo kan er worden gekeken of door het weghalen van zo een stress factor uw klachten kunnen verdwijnen.

Behandelplan
Door middel van de EFD meting kan ik meten of het behandelplan bij u wel of niet gaat aanslaan. Het behandelplan houdt in dat u ayurvedische of chinese kruiden , homeopathische middelen of advies over uw levensstijl of voeding krijgt en dit wordt steeds aangepast aan uw persoonlijke behoeften om uw lichaam weer in balans te brengen. Wanneer uw klacht andere zorg nodig heeft, wordt u doorverwezen naar de daarvoor aangewezen specialist.

Na ongeveer 6 weken volgt er een herhalingsconsult, waarin gekeken wordt naar het effect van het behandelplan. En zo nodig wordt het behandelplan aangepast of uitgebreid. Meestal is een gemiddelde van 3 à 4 consulten genoeg.

Valt u in de categorie 0 tot 4 jaar, 4 tot 12 jaar, 12 jaar tot 18 of bent u volwassen? Klik op de juiste categorie om het juiste intakeformulier te downloaden.