Spring naar inhoud

Voorstellen

Ik ben Els Schrijen, geboren in Arnhem. Mijn moeder was verpleegster, mijn vader beroepsmilitair. Door het beroep van mijn vader, reisden we veel en zo heb ik als kind, behalve in Nederland, ook in Amerika, Duitsland en België gewoond. In België volgde ik mijn studie Dierengeneeskunde aan de Universiteit van Gent. Na mijn studie verhuisde ik naar Engeland, waar ik meer dan een jaar in een ziekenhuis voor dieren gewerkt heb.

Na anderhalf jaar ben ik weer in Nederland gaan wonen in Reimerswaal, waar ik ook ben getrouwd, om daarna samen met mijn man naar Singapore te gaan om daar als expat te gaan wonen. Aangekomen met slechts ieder één koffer met kleding, vertrokken wij na acht tropische jaren met een volle container huisraad en drie kinderen rijker weer terug naar Nederland.

In Singapore werkte ik in de dierentuin, samen met een andere dierenarts die in Taiwan was afgestudeerd. Mijn collega stond wetenschappelijke gezien erg zwak, maar met zijn acupunctuur en Chinese kruiden via pols- en tongdiagnostiek boekte hij hele goede resultaten. Ik was erg onder de indruk van zijn andere kijk op gezondheid en vond het een mooie verdieping van mijn reguliere kennis. Terug in Nederland ben ik begonnen met de studie acupunctuur waarna ik aansluitend de 5-jarige mesologie opleiding in het IMC in Amsterdam heb afgerond. In de opleiding tot mesoloog vond ik het totaalplaatje; daarin zijn alle alternatieve geneeswijzen samen gesmolten. En zo is mijn passie voor dit vak geboren!!