Spring naar inhoud

Doelgroep

Mesologie is voor iedereen zowel jong als oud, iedereen die bewust met zijn gezondheid bezig wil zijn.
Mesologie kan zowel preventief als curatief worden ingezet.Veel mensen hebben last van langdurige of regelmatig terugkerende klachten, soms is het moeilijk om de oorzaak van de klachten te achterhalen.Voor chronische klachten of onbegrepen gezondheidsklachten, elke klacht verdient aandacht, want zij maakt deel uit van het geheel. Elke klacht heeft een dieper liggende oorzaak en die oorzaak sporen wij op en ons behandelplan is ingesteld op die oorzaak.Men kan met de onderstaande klachten terecht bij Mesologie zoals :

 • Reuma
 • Artrose
 • Allergie
 • Chronische vermoeidheid
 • Spijsverteringsstoornissen, maag- darmklachten
 • Menstruatieklachten, Overgangsklachten
 • Migraine
 • Longproblemen (bv astma, emphyseem)
 • Huidproblemen ( bv eczeem, psoriasis, acné)
 • Depressie, Burn out
 • Ondersteuning voor herstel na virale infectie (bijv. de ziekte van Pfeiffer)

Mesologie is voor iedereen zowel jong als oud, iedereen die bewust met zijn gezondheid bezig wil zijn.
Mesologie kan zowel preventief als curatief worden ingezet.

Veel mensen hebben last van langdurige of regelmatig terugkerende klachten, soms is het moeilijk om de oorzaak van de klachten te achterhalen.

Voor chronische klachten of onbegrepen gezondheidsklachten, elke klacht verdient aandacht, want zij maakt deel uit van het geheel. Elke klacht heeft een dieper liggende oorzaak en die oorzaak sporen wij op en ons behandelplan is ingesteld op die oorzaak.

Staat uw klacht er niet tussen en u wilt zeker weten of u ook geholpen kan worden? Neem even contact op via telefoon of mail. De oorzaak van de problemen wordt opgezocht en het herstellend vermogen van het lichaam aangesproken. Mesologie ziet de patiënt als één functionele eenheid, en iedere aandoening uit zich anders, de mesologie is dus gericht op een individuele aanpak.

Bijzondere Doelgroepen
Kinderen: De vriendelijke en effectieve aanpak van de Mesologie werkt goed bij kinderen. Zij hebben niet de ballast van jarenlange chronische ziekteprocessen of een scala aan medicijngebruik en de bijwerkingen daarvan te verduren gehad. Kinderen hebben vaak maar een kleine stimulans nodig om te herstellen, hun eigen lijf en vitaliteit doen de rest.

Pubers: zitten in een onrustige groeifase waarin er meestal weinig balans is tussen lichaam en geest. Huidklachten, groeipijnen en nog veel meer herkenbare klachten die typerend zijn voor dit groeistadium met een Mesologisch onderzoek kan naar de oorzaak worden gezocht.

Sporters: Vragen meer van hun lichaam dan de gemiddelde mens. Dat zorgt ervoor dat een goede voedingstoestand met de juiste mineralen en vitamines extra belangrijk is om vroegtijdige slijtage en overbelasting te voorkomen. Een mesologisch onderzoek kan de huidige stand van zaken aan het licht brengen en passende adviezen omtrent voeding en suppletie verschaffen.

De grenzen van Mesologie Er zijn ziektes die niet te genezen zijn. Uiteraard zijn deze patiënten wel welkom in mijn praktijk om advies te krijgen en steun te vinden voor het welbevinden. Er kan dan in overleg met de behandelend arts(en) een aanvullend therapieplan worden opgesteld. Het doel hiervan is om de bijwerkingen van de noodzakelijke reguliere geneesmiddelen te verminderen en te streven naar een leven met zo min mogelijk klachten.

Ook acute klachten, zoals hartproblemen en andere levensbedreigende situaties horen thuis in de reguliere gezondheidszorg. Wel kan er ondersteuning plaatsvinden naast of na de reguliere behandeling om de kwaliteit van leven te optimaliseren.