Spring naar inhoud

Mesologie

Het meetapparaat en de buisjes met verschillende stoffen, die gebruikt worden om functie stoornissen op te sporen.

Iedereen wil in het dagelijks leven professioneel en kundig geholpen worden en is op zoek naar de beste kwaliteit, vooral kwaliteit van leven. Soms belemmert ons lichaam ons om die dingen te doen die wij graag willen doen in ons werk of thuis in onze vrije tijd. Hierbij kan mesologie een uitkomst bieden. Mesologie is anders kijken naar klachten. Waardoor worden klachten veroorzaakt? De mesoloog spoort de achterliggende oorzaak van uw klachten op. Naar aanleiding van de diagnose wordt een behandelplan opgesteld. Het behandelplan is afgestemd op de klachten van de patiënt, dus individueel.

Wij combineren de academische kennis van de reguliere geneeskunde met de traditionele oosterse geneeskunde (TCM en Ayur Veda), homeopathie, voedingsleer, psychologie en filosofie. De patiënt wordt bekeken in zijn geheel. Ook wordt er uitgegaan van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Meso is het griekse woord voor ‘midden’. De Mesologie plaatst zich centraal tussen de reguliere en alternatieve gezondsheidszorg en maakt gebruik van de jarenlange kennis uit beiden gezondheidskundes. Deze kennis wordt geïntegreerd en toegepast op de individuele patiënt. Ook streven wij naar samenwerking met overige gezondheidsdiensten, zoals osteopaat, huisarts, specialist. Waar nodig zullen wij u doorverwijzen naar de betreffende specialist of terug naar uw huisarts.

Omgevingsfactoren zoals stress, voeding, ziektes, geneesmiddelen beïnvloeden het lichaam. Afhankelijk van de conditie van het lichaam kan dit tot uiting komen in verschillende klachten. Aan de mesoloog de taak om de factoren op te sporen die het lichaam uit balans halen,het lichaam terug in balans te brengen en de weerstand te verhogen, zodat het lichaam weer is opgewassen tegen alle invloeden van buitenaf.

Preventief
Ook wanneer er geen klachten zijn is het raadzaam om voor een consult langs te komen, ter verbetering van uw gezondheid. Dit met als doel uw innerlijke balans te herstellen zodat uw lichaam weer uit zijn oorspronkelijke krachten kan putten.

Alle weefsels staan met elkaar in verbinding.
Mesologie komt van het woord mesoderm, het bindweefsel. Dit bindweefsel verbindt alle weefsels in het lichaam met elkaar. Hierdoor staat alles in het lichaam met elkaar in verbinding en worden door elkaar beïnvloed. Uit dit grote communicatie netwerk volgt een diagnose met bijbehorend behandelplan.