Spring naar inhoud

Actueel/ testimonials

Mijn ervaring met mesologie.

Na een aantal jaren last te hebben van maag en darmklachten kwam ik bij de mesologe in mijn dorp. Bij de reguliere geneeskunde hadden ze geen oplossing voor mijn problemen. Al bij de eerste meting bleek dat ik een intolerantie had voor gluten en lactose. Na 2 weken waren mijn maag en darmklachten al grotendeels verdwenen. Tevens had mijn lichaam een tekort aan magnesium,mineralen,kalium,enzymen,enz, waarvoor ik verschillende supplementen moest slikken,zodat de werking van mijn lever,nieren en maag verbeterde. Ik ben het afgelopen jaar een keer of zes bij haar geweest, ik voel me nu veel fitter en energieker, omdat mijn lichaam zich weer hersteld heeft en ga nu over een half jaar voor een controlebeurt naar haar terug.

Tilly.

Hoe vind men het goede kruid?

Nu de winkels uitpuilen van allerlei exotische artikelen heb ik moeite om te vinden wat goed voor mij is.
Ook de verkoopsters weten vaak nauwelijks wat ze verkopen.
Als mijn moeder vroeger laxeermiddelen nodig had bakte ze uien.
Sinds ik dacht och gut hoe voorkom ik rimpels eet ik iedere morgen een appel.
Maar ja dat zijn zo van die huis tuin en keukenmiddeltjes.
Na een beroerte kwamen vroeger de mensen amper nog buiten.
Rollaters waren er niet, men diende rust te nemen en rust roest.
In februari kreeg ik een lichte beroerte wat inhield dat ik moeilijk liep, en dat ik moeite had met drukke gesprekken om me heen en met visuele indrukken.
Aanvankelijk schreef eerst de neuroloog en later de huisarts chemisch gemaakte medicijnen voor.
Later toen mijn bloeddruk bleef stijgen ben ik verder gaan kijken en kwam ik terecht bij Els Schrijen.
Zij is Mesoloog en heeft kennis en belangstelling voor alle soorten geneeswijzen.
Zij begon met me een grote bruine pil voor te schrijven die speciaal voor na een herseninfarct was.
Hoe is het mogelijk dacht ik bij mezelf dat de neuroloog me dat niet acht maanden geleden voor heeft geschreven, was het gebrek aan kennis of waren het de bezuinigingen?
Enfin ik zag de toekomst nog somber in, liep te praktiseren over een “reanimeer me niet penning ” en hoe wil ik mijn uitvaart geregeld hebben.
Mijn oudste zoon en zijn vrouw hadden een ander huis gekocht en mijn jonste dochter was in verwachting en ik dacht bij mezelf dat huis en die baby wil ik nog zien en zo kwam ik de feestmaand door.
Het werd een zachte winter en toen in januari nadat ik al had genoten van de sneeuwklokjes de winterjasmijn en de eerste narcis begon te bloeien begon het te kriebelen in mij.
Ik kreeg weer zin om te oefenen op de hometrainer.
Zouden de kruiden uit de Himalaya en die andere middelen dan niet alleen mijn lichaam sterker maken maar mij ook moed hebben kunnen geven?
Of was het de aandacht die ik van Els kreeg als zij met haar meetapparatuur de trillingen zat te bestuderen en ik tijd had om zo mijn gedachten die bij mij naar boven kwamen de vrije loop te geven niet gehinderd door verwijten of berispingen.
Wat het ook was ik krijg weer zin om te fietsen, om te leven, om mijn kleinkinderen op te zien groeien.
Bedankt Els voor het vinden van het juiste kruid!
Gerrie